Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

23.4.2018

ZUPA MLECZNA: Płatki kukurydziane żytnie na mleku ( gluten, soja, mleko),Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem (gluten, mleko), Polędwica sopocka (mleko, soja), ogórek świeży

ZUPA:Rosolnik z ryżem i jarzynami, posypany natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Pierogi ruskie z serem, okraszane masłem (gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca)

Chałka z kruszonką (gluten, jaja, mleko, orzechy), 1/4 gruszki, napój herbaciany

WTOREK

24.4.2018

NAPÓJ MLECZNY: Kawa biała (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem (gluten, mleko) , ser żółty salami (mleko), rzodkiewka

ZUPA:Pomidorowa z makaronem i jarzynami, posypana natką pietruszki zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Podudzia indycze duszone (gluten, jaja, seler, mleko, gorczyca, ), Ziemniaki puree (mleko), marchewka z jabłkiem, kompot owocowy

Jogurt Bakoma (mleko), napój herbaciany

ŚRODA

25.4.2018

ZUPA MLECZNA: Płatki jeczmienne na mleku (gluten, mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem (gluten, mleko) ,Szynka szlachecka wieprzowa (soja , mleko), pomidor

ZUPA: Zupa ziemniaczana z kiełbasą swojską i jarzynami , posypana natką pietruszki (gluten, soja, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Makaron z sosem serowo-szpinakowym (gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca), kompot owocowy

1/2 jabłka, 1/2 Słodkiej bułeczki (gluten, jaja, mleko, orzechy), napój herbaciany

CZWARTEK

26.4.2018

NAPÓJ MLECZNY: Kakao (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem (gluten, mleko) , Kiełbaska z indyka gotowana (soja, gorczyca), sałata zielona

ZUPA: Zupa pieczarkowa z makaronem, posypana natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Gulasz wieprzowy (gluten, jaja, seler, mleko, gorczyca, sezam, łubin ), kasza gryczana niepalona ( gluten), surówka z białej kapusty na oliwie, kompot owocowy

Budyń na mleku z syropem (gluten, jaja, mleko), kompot owocowy

PIĄTEK

27.4.2018

NAPÓJ MLECZNY: Bawarka ( mleko), Pasta rybna z koperkiem (mleko, ryba), Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem (gluten, mleko) , dżem niskosłodzony

ZUPA: Krem brokułowy z tartym ciastem, posypany natką pietruszki zabielany (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Jajko sadzone, ziemniaki puree, mizeria na kefirze ( gluten, mleko, jaja, seler, gorczyca) , kompot owocowy

Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja,), napój herbaciany

SMACZNEGO