Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

19.2.2018

ZUPA MLECZNA: Płatki owsiane na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Polędwica sopocka, pomidor (mleko, soja, gluten)

ZUPA:Krupnik z jarzynami zabielany, posypany natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE:Pierogi ze szpinakiem i serem, okraszane masłem, kompot owocowy (gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca)

Buchta drożdżowa z kruszonką, mandarynka, napój herbaciany

(gluten, mleko, jaja,)

WTOREK

20.2.2018

NAPÓJ MLECZNY: Bawarka na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Pasta z sera białego ze porem i rzodkiewką, dżem nisko słodzony (gluten, mleko)

ZUPA: Krem pomidorowy z tartym ciastem, posypany natką pietruszki zabielany (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Podudzia indycze duszone, ziemniaki puree, Surówka z włoskiej kapusty na oliwie, kompot owocowy (gluten, jaja, seler, mleko, gorczyca, )

Budyń na mleku z syropem, napój herbaciany

(gluten, jaja, mleko)

ŚRODA

21.2.2018

ZUPA MLECZNA: Kulki zbożowe na mleku , kanapki z pieczywa mieszanego z msłem, Szynka spod strzechy wieprzowa, sałata zielona,(mleko, soja, gorczyca,gluten)

ZUPA:Rosolnik z makaronem i jarzynami, posypany natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Pyzy z mięsem, (3 szt.), surówka z marchewki skropiona cytryną na jogurcie naturalnym, kompot owocowy (mleko, gluten, seler, jajka, gorczyca)

1/4 kołacza z serem

1/2 jabłka, napój herbaciany

(gluten, jaja, mleko, orzechy)

CZWARTEK

22.2.2018

NAPÓJ MLECZNY:

Kawa biała,kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Kiełbaska cielęca gotowana, pomidor, powidło śliwkowe

(soja, gorczyca, mleko, gluten)

ZUPA: Jarzynowa z makaronem posypana natką pietruszki , zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Pieczeń ze schabu w sosie,kasza gryczana niepalona, Surówka z czerwonej kapusty z świeżą papryką na oliwie (gluten, jaja, seler, mleko, gorczyca, )

Ciasto ucierane z płatkami owsianymi i owocami (wypiek własny), napój herbaciany

(gluten, mleko, jaja, orzechy, dwutlenek siarki)

PIĄTEK

23.2.2018

NAPÓJ MLECZNY: Kawa Capuccino, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Ser żółty edamski, ogórek świeży

(mleko, gluten)

ZUPA: Zupa koperkowa z ryżem i jarzynami zabelana (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE: Mielony rybny , ziemniaki puree, Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, kompot owocowy (gluten, ryba jaja, seler, mleko, gorczyca, )

1/3 banana, 1/2 rogalika drożdżowego (gluten, mleko, jaja, orzechy) napój herbaciany

SMACZNEGO