Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

21.01.2019

ZUPA MLECZNA: Płatki kukurydziane żytnie( gluten, soja, mleko) mleko (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Szynka ze schabu pieczona , pomidor , herbata

ZUPA: Zupa nylonowa z ziemniakami, zabielana (gluten, mleko, gorczyca , seler)

II DANIE:Pierogi z serem na słodko, okraszane masłem (gluten, jaja, mleko), kompot z owoców

Jabłko (70g), Drożdżóweczka z nadzieniem ( gluten, mleko), herbata

WTOREK

22.01.2019

NAPÓJ MLECZNY: Kawa zbożowa na mleku (mleko, gluten), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Ser żółty salami (mleko), rzodkiewka, herbata

ZUPA: Krem Cebulowy z tartym ciastem, zabielany (gluten, seler, gorczyca , mleko ,jaja,)

II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy (gluten, jaja, gorczyca, ), ziemniaki puree, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem na oliwie , kompot z owoców

Jogurt Bakoma (mleko), herbata

ŚRODA

23.01.2019

ZUPA MLECZNA: Ryż na mleku (gluten, mleko ), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Szynka ze spichrza nik-pol, ogórek kiszony, herbata

ZUPA:Zupa grochowa z makaronem i kiełbasą swojską, posypana natką pietruszki (gluten, seler, gorczyca, soja )

II DANIE: Pyzy z mięsem (3szt),(gluten, jaja, mleko, gorczyca), Surówka z Marchewki na jogurcie naturalnym (mleko) kompot z owoców

Ciasto ucierane z owocami (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja, ), herbata

CZWARTEK

24.01.2019

NAPÓJ MLECZNY: Kakao na mleku (mleko, soja, gluten), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasztet dworski Indykpol(gluten), sałata zielona , herbata

ZUPA: Rosolnik z makaronem i jarzynami, posypany natką pietruszki (gluten, seler, gorczyca, jaja)

II DANIE: Potrawka drobiowa z warzywami (gluten, seler, mleko, gorczyca, )Kasza jeczmienna (gluten), kompot z owoców

Pomarańcza (50g), Ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi(wypiek własny)(gluten, mleko, jaja, seler, gorczyca)

PIĄTEK

25.01.2019

NAPÓJ MLECZNY: Bawarka na mleku (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasta jajeczna z koperkiem i rzodkiewką (jaja, mleko, gorczyca), herbata

ZUPA:Ogórkowa z ryżem i jarzynami, posypana natką pietruszki, zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE: Ryba panierowana (gluten, ryba jaja, gorczyca, ), ziemniaki puree, Surówka z białej kapusty na oliwie, kompot z owoców

Budyń na mleku z syropem (gluten, mleko), herbata

SMACZNEGO