Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

2.09.2019

ZUPA MLECZNA: Płatki kukurydziane( gluten, soja, mleko) mleko ( mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Szynka nie ze wsi Nik-Pol , rzodkiewka, herbata

ZUPA: Krupnik z jarzynami zabielany, posypany natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE: Makaron z twarogiem waniliowym (gluten, mleko) , kompot owocowy

Owoc (70g), Chałka z kruszonką (50 g)(gluten), herbata

WTOREK

3.09.2019

NAPÓJ MLECZNY: Kawa biała na mleku (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasta jajeczna z koperkiem (jaja, mleko, gorczyca), Dżem nisko słodzony morelowy, herbata

ZUPA:Jarzynowa z makaronem posypana natką pietruszki , zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca,)

II DANIE: Kotlet drobiowy panierowany (gluten, jaja, seler, gorczyca, ), ziemniaki, Buraczki z jabłkiem i papryką, kompot owocowy

Jogurt Bakoma (mleko), herbata

ŚRODA

4.09.2019

ZUPA MLECZNA: Otręby owsiane na mleku (gluten, mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Tarczyński Kurczak gotowany ( Mleko), ogórek świeży, herbata

ZUPA: Zupa neapolitańska z kurczakiem i serem żółtym, posypana natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE: Placki jaglane (gluten, jaja, mleko), sos pieczarkowy(gluten, mleko), Surówka z selera i marchwi na oliwie (seler), kompot owocowy

Owoc (70g), Ciastko kruche (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja), herbata

CZWARTEK

5.09.2019

NAPÓJ MLECZNY: Kakao na mleku (mleko, soja, gluten), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasztet dworski Indykpol(gluten), papryka świeża, herbata

ZUPA: Ogórkowa z ryżem i jarzynami, posypana natką pietruszki, zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE:Paprykarz drobiowy ze świeżymi pomidorami (gluten, mleko, gorczyca) , makaron grandine(gluten), kompot owocowy

Owoc (70g), Murzynek z płatkami owsianymi (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja, seler, gorczyca ), herbata

PIĄTEK

6.09.2019

NAPÓJ MLECZNY: Kawa zbożowa na mleku (mleko, gluten), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Ser żółty masdamer-królewski (mleko), sałata zielona, herbata

ZUPA: Rosolnik z tartym ciastem i jarzynami, posypany natką pietruszki (gluten, seler, gorczyca, jaja)

II DANIE:Ryba sola w cieście naleśnikowym, (gluten, ryba jaja, gorczyca ), Ziemniaki, Mizeria na kefirze (mleko) kompot owocowy

Grysik na gęsto z syropem (gluten, mleko), pałki kukurydziane, herbata

SMACZNEGO