Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

19.11.2018

ZUPA MLECZNA: Płatki ryżowe na mleku (gluten, mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Polędwica z pasieki Nik-pol, pomidor , herbata

ZUPA: Krupnik na rosole z mięsem i jarzynami , posypany natką pietruszki (gluten, seler, gorczyca,)

II DANIE: Pierogi z owocami , okraszane masłem (gluten, jaja, mleko), kompot owocowy

Banan (50g), Kołacza z serem 45g (gluten, mleko), herbata

WTOREK

20.11.2018

NAPÓJ MLECZNY: Kawa zbożowa na mleku (mleko, gluten), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Ser żółty edamski (mleko), sałata zielona, herbata

ZUPA: Pomidorowa z ryżem i jarzynami, posypana natką pietruszki zabielana (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE:Pierś duszona w ziołach (gluten, seler, mleko, gorczyca, ), ziemniaki, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem na oliwie , kompot owocowy

Jogurt Bakoma (mleko), herbata

ŚRODA

21.11.2018

ZUPA MLECZNA: Płatki kukurydziane( gluten, soja, mleko) mleko ( mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Nik-pol Pajda z masarskiego straganu spiżarnia , ogórek świeży, herbata

ZUPA: Zupa neapolitańska z kurczakiem i posypana natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca)

II DANIE: Kotlety ziemiaczane (gluten, jaja, mleko, gorczyca), Surówka z selera i marchwi na oliwie (seler), kompot owocowy

Ciasto ucierane z płatkami owsianymi (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja,), jabłko (50g), herbata

CZWARTEK

22.11.2018

NAPÓJ MLECZNY: Kawa biała na mleku (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasztet pieczony z indyka Indykpol (gluten) , rzodkiewka, herbata

ZUPA: Rosolnik z tartym ciastem i jarzynami, posypany natką pietruszki (gluten, seler, gorczyca, jaja)

II DANIE: Bitka wieprzowa w sosie (gluten, seler, mleko, gorczyca, ), Kasza jeczmienna pęczak (gluten), Buraczki z jabłkiem i papryką, kompot owocowy

Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami (wypiek własny) (gluten, mleko, jaja,), herbata

PIĄTEK

23.11.2018

NAPÓJ MLECZNY: Mleko (mleko), Kanapki z pieczywa mieszanego (gluten), masło (mleko), Pasta z twarogu półtłustego z świeżymi pomidorami i koperkiem (mleko), miód , herbata

ZUPA: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem, posypany natką pietruszki (gluten, seler, mleko, gorczyca, jaja)

II DANIE:Łazanki z kapustą i kiełbasą swojską (gluten, mleko, gorczyca, soja ), kompot owocowy

Pomarańcza (70g), Wafle ryżowe, herbata

SMACZNEGO